Du er her: Helbredsangst Internetbehandling til helbredsangst Nyheder Sygdomsangst kan snart behandles ved computeren

Sygdomsangst kan snart behandles ved computeren

Artikel fra intranettet på AUH fra 16. februar 2016.
Gengivet her med tilladelse fra kommunikationsafdelingen ved Dorte Hangst.

Psykolog, ph.d. studerende Ditte Hoffmann Jensen

Funktionelle Lidelser har udviklet et effektivt gruppe-baseret behandlingstilbud til patienter med sygdomsangst. Klinikken er nu i gang med at udvikle et online behandlingstilbud til patienter, som ikke kan deltage i behandling på hospitalet – fordi de fx har langt til hospitalet.

Behandlingstilbuddet på nettet kan bedst beskrives som et guidet selvhjælpsprogram – dog altid med en læge eller psykolog på sidelinjen, som guider patienterne gennem programmet. Programmet bygger på psykologiske principper og indholdet er en blanding af tekst, video og øvelser bygget op om 7 trin. De gode erfaringer fra gruppeterapien er i online-udgaven oversat til, at patienterne kan se videoer med andre patienter, som fortæller om deres erfaringer.

Uden henvisning fra egen læge

Når behandlingsprogrammet er parat til brug på nettet, vil patienter kunne henvende sig direkte til afdelingen og bede om at komme i behandling – altså uden henvisning fra egen læge. Alle patienter skal dog først igennem en diagnostisk videokonsultation med en læge eller en psykolog inden de kan gå i gang med behandlingen.

-Selvhenvisning er især vigtigt for patienter med sygdomsangst, fordi vi ved, at nogle af disse undgår kontakt til egen læge. Vi har samtidig gode erfaringer med denne fremgangsmåde fra den første pilottest, fortæller Ditte Hoffmann Jensen.

Programmet er på nuværende tidspunkt testet i en pilotafprøvning med 15 patienter, og næste trin er en randomiseret kontrolleret undersøgelse med 150 patienter.

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 22.04.2020

Her finder du Funktionelle Lidelser

Funktionelle Lidelser
Aarhus Universitetshospital
Nørrebrogade 44, bygning 2C, 1. sal
8000 Aarhus C

Find os på kortet

Tlf.: +45 78 46 43 10
Fax: +45 78 46 43 40

Mail: funktionellelidelser@auh.rm.dk

Telefontider

Mandag til torsdag kl. 8.00–14.00
Fredag kl. 8.00–13.00

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 8.00–15.00
Fredag kl. 8.00–14.00